ACTIVITATS SETMANA


Aquí teniu la distribució de les propostes que portem a terme diàriament al centre. Totes les edats comparteixen el mateix fil conductor però les propostes estan adaptades a les circumstàncies de cada grup classe i moment evolutiu dels infants. Per exemple parlant del moviment i la psicomotricitat fina i gruixuda, els nadons i els grans no tenen les mateixes propostes, tot i que el dilluns ambdós grups si centrin al voltant d'aquestes les seves activitats.
 
Quan parlem de manipulació i ciència volem recollir activitats que permetin als infants manipular a nivell sensorial, però mica en mica aquesta manipulació esdevé experimentació, i per tant ciència quan anticipen i proven diferents resultats en funció de les accions que realitzen respecte als objectes i materials proposats.

L'expressió artística incorpora tots aquells elements que pretenen fomentar la creativitat i alhora exploració i manipulació, però també la música, la dansa, el cos.... esdevenen veritables eines d'expressió.

La finalitat de les propostes que pretenen generar pensament es troben a l'aula en totes les activitats, però els hi volem dedicar un espai i temps més definit.

No oblideu mai que els infants es desenvolupen i elaboren coneixement en totes les seves activitats del dia a dia, cap d'aquestes queda desvinculada de la resta, però només volem posar l'apunt en cada escuna d'elles per donar-les la importància que correspon. En tot cas, les propostes sempre seran prou diverses per tal que tots els infants es sentin motivats i convidats a participar.


__________________________________________________________________________

Les activitats que es porten a terme a l'Escola Bressol Santa Eulàlia pretenen potenciar el desenvolupament de totes les capacitats dels infants. Això s'aconsegueix gràcies a l'estimulació primerenca. 
És molt important no avançar-se al desenvolupament de cada nen i nena,  respectant sempre el seu moment evolutiu.

L'eina básica d'aprenentatge a l'infancia, és el joc, per tant, totes les activitats estaràn plantejades en forma de joc. Hi ha activitats que tenen un caire més directiu, i altres moments de joc lliure que són molt importants per a un correcte desenvolupament d'altres aspectes , com ara les relacions socials i ´l'autonomía.


Per aquest curs 2014-15, la nostra programació anual de centre, comprén les següents unitats de programació:

Setembre:    
Adaptació (espais de l’escola) i presentació mascotes
La Festa Major (la Merçé)

Octubre:       
La tardor                 
La castanyada

Novembre:   
Els Drets dels Infants (20/11/13)
Santa Cecília (patrona dels músics, 22/11/13)

Desembre:   
Hivern 
Nadal

Gener:           
El dia de la Pau

Febrer:         
El mes del conte
Santa Eulàlia

Març:            
Carnestoltes
La primavera i la natura

Abril:             
Sant Jordi
Els animals

Maig:              
Fruites i aliments
Sant Pons (11/5/14)
Festa de la primavera (data a confirmar)

Juny:             
Sorra i aigua
Sant Joan
Festa de fi de curs

Juliol:             
Temps d’aigua


Transversalment, al llarg de tot el curs es treballen aquestes unitats didàctiques:
-          Hàbits i rutines
-          Emocions, vincles i habilitats socials
-          Psicomotricitat
-          Llenguatges
-          Anglès
-          El medi ambientCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada