INFORMACIÓ DEL CENTRE

L'Escola Bressol Maria Raventós neix a l'any 1952 amb l'objectiu de donar suport socioeducatiu a la Residència Maternal Sta. Eulàlia de la Fundació Maria Raventós (Barcelona), especialitzada des de l'any 1945 en l'acollida de dones, gestants o amb fills, en situació de dificultat o exclusió social. L'Escola Bressol, doncs pretén possibilitar el desenvolupament global i harmònic dels infants i, al mateix temps, afavorir la incorporació al món laboral de les mares residents.
 
A l'any 1982, l'Escola Bressol Sta. Eulàlia s'obre a la població infantil del districte de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) amb una doble finalitat: oferir un servei integrador per als infants en situació de vulnerabilitat social; i a la vegada oferir al barri un recurs facilitador de la conciliació familiar i laboral especialitzat en l'atenció a la primera infància.
 
L'edifici que acull l'Escola Bressol és una torre de finals de segle XIX que ha estat habilitatda per acollir als infants de 0 a 3 anys.
 
L'Escola Bressol roman oberta de 8h a 18h de dilluns a divendres segons el calendari escolar oficial que marca el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. L'horari escolar és de 8:50 h. a 17:10 h. De 8 a 8:50 h i de 17:10 a 18h són hores complementàries.
 
L'horari d'entrada és de 8 a 9:30h, i el de sortida de 15:30 a 18h. Aquest horari té como objectiu facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.
 
El curs escolar comença a principis de setembre i es tanca a finals de juliol, amb períodes de vacances establerts de Nadal, Setmana Santa i festius


L'equip educatiu:


L'Escola Bressol compta amb un equip professional d'educadores infantils i mestres d'educació infantil, una directora, una cuinera, i el suport d'una feinera, una auxiliar administrativa i la directora de la Fundació Maria Raventós.


Quotes:

La quota escolar és de 390 €/mes (de 8:50 a 17:10 h) inclòs el dinar i el berenar. En cas de que l'infant esmorzi al centre, cada família haurà de dur-lo.
Les hores complementàries tenen un cost de 50€/mensuals, és a dir, 25€ per cada fracció horària.
A principis de setembre es farà el pagament de la quota de material, 25€.
Un cop a l'any  es paga la matrícula, 130€

Espais:

  • Aules: l'escola disposa de tres aules diferenciades per a cada grup d'edat. Totes disposen   de canviador i prestatges per als estris de cada infant. Totes les aules reben llum natural i es poden enfosquir per l'hora de la migdiada.
  • Dormitori: els infants del grup de zero a 1 any, tenen el dormitori fora de l'aula. Els nens i nenes de mitjans i grans (1-2 i 2-3 anys) dormen a matalassets cadascú a la seva aula.
  • Bany per als infants ubicat al passadís. Les piques i wc's están situats a l'alçada dels infants per tal de fomentar la seva autonomía.
  • Sala polivalent: és l'entrada a l'escola bressol. És una sala multifuncional, ja que es fa servir de menjador, sala de psicomotricitat i espai per a festes.
  • Zona de cotxets situada justament a l'entrada al centre.
  • Pati: consta d'un sorral i una zona d'obra que és el pati per als infants de 0 a 1 anys. El pati està ombrejat per arbres naturals. Hi ha diferents jocs d'exterior: tobogan, rampes, caseta, etc.
  • Jardí que envolta tot l'espai de la Fundació. Trobem arbres fruiters, un hort i un petit sorral amb un tobogan, bicicletes i altres joguines. Aquí està ubicada la residència de la Fundació.
 


Organització dels grups:

L'escola agrupa els seus infants en 3 grups d'edat:

- Nadons, 0-1 anys
- Mitjans, 1-2 anys
- Grans, 2-3 anys 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada